News

EduSTAX- plaćena obuka za CNC operatere!

Kao kompanija sa izuzetno dinamičnim rastom i konstantnom potrebom za modernim obrazovnim profilima, poput CNC operatera, STAX Technologies je razvio edukativni centar pod nazivom eduSTAX. 

EduSTAX,
kroz temeljno pripremljen nastavni plan i program, a uz pomoć mentora za teorijsku i praktičnu obuku, kontinalno obezbeđuje visok procenat uspešno obučenih polaznika.

Obuka za CNC operatera
traje šest meseci i sastoji se iz tri faze – teorijska obuka, praktična obuka na simulatorima i obuka na raznim tipovima CNC mašina. Kod ovakvog vida učenja, mentor je u mogućnosti da se posveti svakom polazniku ponaosob, kao i da, kroz praktičan rad prati kako učenici primenjuju teorijsko znanje u praksi, čime stiče uvid u njihov razvoj i napredak. Krajnji rezultat je obostrano koristan.

CNC operateri manipulišu mehanizovanim uređajima preko CNC mašine na osnovu podataka koje im obezbeđuju CNC programeri. CNC mašine preradom različitih materijala, proizvode delove za druge mašine. Polaznici se osposobljavaju da, na osnovu tehničkih crteža program na mašinama prilagode zahtevima. Budući CNC operateri će naučiti da tumače tehničke crteže, da pripreme mašinu za obradu, koriste softver, kao i da kontrolišu rad mašine i ispravnost proizvoda.
Mašinska proizvodnja u okviru STAX Technologies, ima najsavremenije tipove CNC mašina. CNC mašine na kojima se vrši obuka su HAAS Automation, koji je jedan od najvećih svetski proizvođača CNC mašina. Mašinska proizvodnja se bavi izradom delova za naš proizvodni program, počevši od mašina za pakovanje, pa sve do transportera koji povezuju različite procese u proizvodnji i pakovanju papirne galanterije. 

Samo neke od prednosti koje nudi eduSTAX program:

· Mentor za teorijsku i praktičnu nastavu sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima;

· Omogućen rad i obuka na različitim tipovima CNC mašina;

· Polaznici dobijaju uniforme i sva neophodna sredstva za zdrav i bezbedan rad na mašinama;

· Obezbeđena mesečna stipendija;

· Nakon završetka programa, polaznicima koji su uspešno završili obuku, pruža se mogućnost stupanja u radni odnos.

Pored STAX Technologies ovaj projekat je podržan i sufinansiran i od strane Nacionalne službe za zapošljavanje, Znanjem do posla i Švajcarske agencije za razvoj.

Od 2019. godine, kroz program eduSTAX, prošlo je preko osamdeset polaznika.

Pozivamo vas da se prijavite već sada tako što ćete poslati svoj CV na adresu hr@staxtechnologies.com

Za više informacija, pišite nam na mejl ili posetite našu IG stranicu edu_stax.