News

EduSTAX- plaćena obuka za CNC operatere!

Kao kompanija sa izuzetno dinamičnim rastom i konstantnom potrebom za modernim obrazovnim profilima, poput CNC operatera ili programera, STAX Technologies je razvio edukativni centar pod nazivom eduSTAX. Sjajan nastavni plan i program, koji uz pomoć teorijskih i praktičnih mentora daje jednu strukturalnu celinu, eduSTAX-u obezbeđuje stalno visok procenat uspešno obučenih polaznika. Obuka traje šest meseci tokom kojih polaznici imaju mogućnost da vežbaju na CNC simulatorima, kao i na pravim mašinama. Kod ovakvog vida učenja, mentor je u mogućnosti da se posveti svakom polazniku ponaosob, kao i da kroz praktičan rad prati kako učenici primenjuju teorijsko znanje u praksi, čime stiču uvid u njihov razvoj i napredak. Krajnji rezultat je obostrano koristan.

Samo neke od prednosti koje nudi eduSTAX program:

·      Mentor za teorijsku i praktičnu nastavu sa višegodišnjim iskustvom u radu sa mladima;

·      Omogućen rad i obuka na različitim tipovima CNC mašina;

·      Polaznici dobijaju uniforme i sva neophodna sredstva za zdrav i bezbedan rad na mašinama;

·      Obezbeđena mesečna stipendija;

·      Nakon završetka programa, polaznicima koji su uspešno završili obuku, pruža se mogućnost stupanja u radni odnos.

Prvu generaciju eduSTAX činilo je devet polaznika, od kojih je čak sedam njih dobilo zaposlenje u firmi nakon uspešno položenog završnog testiranja i dobijanja sertifikata. U avgustu ove godine, eduSTAX program je uspešno završila druga generacija. Od petnaest polaznika, obuku je uspešno završilo i zaposlilo se u našoj kompaniji njih dvanaest. Trenutno su u toku prijave za treću generaciju, koja bi trebalo da počne sa nastavom sredinom novembra ove godine.

Pored STAX-a ovaj projekat je podržan i sufinansiran i od strane Znanjem do posla  i Švajcarske agencije za razvoj.
 
Ukoliko želite da saznate više o ovom programu ili da se prijavite na isti, možete nas kontaktirati putem mejla hr@staxtechnologies.com